Tutireceptek.hu fejléc

Gombás pite (90 naposhoz) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt
2 ek oliva olaj
élesztő
pici só
2dl víz
1 kocka cukor
Feltéthez:
5-6 közepes méretű csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
egy evőkanál házi zsír
bors, só

Elkészítés:
Tészta: Egy közepes méretű tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, és a 2 evőkanál oliva olajat, (ez lehet napraforgó olaj is). Közben a 2dl vizet meglangyítjuk. Beletesszük a kocka cukrot, és az élesztőt, hagyjuk pihenni, míg fel nem fut. Ezeket jól összegyúrjuk, és hagyjuk kelni.

Feltét:
A hagymát apróra vágjuk, zsírban megdinszteljük. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, a sót, és a borsot tetszés szerint. Ezeket összepároljuk jól, a végén megpirítjuk.

Mikor mindez kész a tésztát kikent tepsibe kinyújtjuk, és rátesszük a feltétet. Körülbelül 20 percig sütjük, ez sütőtöl függ!
Jó étvágyat hozzá! :)

Tanácsok:
Ajánlatos a tepsit olajos kézzel kikenni, és úgyan így a tésztát olajos kézzel kinyútani.
Én a tészta tetejére szoktam tenni a gombát, de a tésztával akár össze is gyúrhatjuk!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: melendy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos-gombás tekercs » Gombás-tejszínes szendvics » Kínai citromos gombás pipi » Gombás tojás
» Lengyel gombasaláta » Gombás marhahús finoman » Gombás kukoricás ragu » Gombás cukkini 2
» Sonkás-gombás batyu » Gombás kiflik » Szerb gombás zakuszka » Gombás vagdalt
» Gombás vaddisznóragu » Gombasaláta » Tejszines gombás » Gombasaláta majonézzel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.