Tutireceptek.hu fejléc

Aszaltszilvás-diós töltött csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db csirke felsőcomb bőrével

16 szelet füstölt szalonna

8 vékony szelet sajt (ha van, akkor füstölt)

16 szem aszaltszilva

10-15 dkg durvára vágott vagy darált dió

3 db zsemle

2 db tojás



ételízesítő

őrölt bors

őrölt fahéj

1-1,5 dl fehérbor (ha nincs, víz is jó)

zsír vagy olaj a sütőedénybe

Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítom, besózom, félreteszem. Az aszaltszilvát megmosom, kicsit félretszem ázni.A zsemléket hideg vízbe áztatom, kicsavarom, egy tálba teszem. Beleütöm a 2 db tojást, beleteszem a diót, ételízesítővel, borssal, fahéjjal ízlés szerint ízesítem, jól összekeverem. A kész tölteléket a csirkecomb bőre alá töltöm, erre teszek 1 szelet sajtot, 2 szem aszaltszilvát, a bőrt visszahajtom. Kizsírozott sütőedénybe teszem egymás mellé. A tetejére 2-2 szelet füstölt szalonnát teszek. A bort vagy a vizet összekeverem kevés fahéjjal, és meglocsolom vele a combokat. Az edényt a fedelével vagy alufóliával lefedem, előmelegített sütőben jó 1 órát sütöm 200 fokon. Majd leveszem fedőt vagy fóliát, és szép pirosra sütöm a combokat. Burgonyapürével, sült burgonyával vagy rizzsel tálalom.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi töltött kenyere » Töltött libamell » Kaukázusi csirkecombok » Töltött Gomba
» Töltött makréla » Töltött füge » Hortobágyi töltöttpaprika » Töltött libanyak
» Amerikai töltött csirke » Rántott töltött máj » Pudinggal töltött kalács » Túróval töltött alma
» Mustáros, mézes csirkecomb » Sajttal töltött borjúrolád » Töltött szendvics » Töltött hagymacsónakok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.