Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Az én kedvenc rakott krumplim recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg apró szép krumpli
6 db tojás
1 nagy doboz tejföl (450 gr)
20 dkg szeletelt kolbász
10 dkg bacon szalonna, kockára vágva
vaj, prézli a tepsi kenéshez

Elkészítés:
A krumplikat megfőzzük a héjában, a tojásokat szintén keményre főzzük, szeleteljük, a kolbászokat felvágjuk, a szalonnát pedig apró darabokra vágjuk. A sütőedényt kikenjük vajjal, morzsával meghintjük és aljára rakjuk a bacon darabkákat. Utána a megfőtt, meghámozott krumpliszeletek letesszük, sózzuk, a kolbász szeleteket ráhelyezzük, végül a karikára vágott tojásszeletek. Kevés tejföllel megöntözzük, a tetejére megint csak krumpliszeletek rakunk, erre jön a tojássárgájával elkevert tejföl. Piros paprikával lehet kicsit megszórni.

Berakjuk a sütőbe, 35 percig átsütjük, nem fedjük le, hiszen sütni csak azért kell, hogy az ízek összeérjenek. Készíthetjük nyers krumpliból is, akkor tejet öntünk rá, a kolbászkarikák vastagabbak legyenek és akkor fedjük le, hogy a gőzben puhuljon a krumplink. Tovább már minden ugyanaz.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Muszaka (rakott padlizsán) » Rakott őszibarack » Almás rakottas » Póréhagymás rakott tészta
» Mexikói rakott káposzta » Parasztos rakottbab » Zsír nélküli rakott hús » Irén kedvence
» Erdélyi rakottas » Cigányvajda kedvence » Rakott zöldség olasz módra » Rakott karalábé rizzsel
» Sajtos rakott burgonya » Rakott gomba másképp » Habos rakottas » Erdélyi rakott pogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.