Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Brassói rakott savanyúság recept

Kategória:


Hozzávalók:
50 dkg fehérkáposzta
35 dkg vöröskáposzta
50 dkg karfiol
25 dkg húsos zöldpaprika
25 dkg almapaprika
4 kicsi zöld dinnye
1 szál sárgarépa
1 csokor kapor
pár szál zellerzöld

5 literes üveg

Elkészítés:
A kétféle káposztát külön-külön legyaluljuk.A zpaprikát kicsutkázzuk és karikára vágjuk.A répát hasábokra vágjuk.A karfiolt rózsáira szedjük.Az almapaprikát cikkekre,a dinnyécskéket félbe vágjuk.
Váltakozó rétegekben egy 5 literes üvegbe rakjuk a zöldségeket.A tetejére rakjuk a kaprot és a zellerzöldet,majd az üveget megtöltjük langyos sós vízzel-literenként 1-1 marék sót számítunk-
Az üveget lefedjük,és hűvös helyen pár hétig érleljük a savanyúságot.

Tanácsok:
Ne ijedj meg,az első napokban bezavarosodik!
De késöbb letisztul.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Aszpázia


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott krumplipüré » Nyári rakottas » Rakott krumpli szalonnával » Káposztával rakott párizsi
» Francia rakott burgonya » Rakott krumpli másként » Rakott egyveleg » Rakott tök, vagy cukkini
» Túróval rakott krumpli » Rakott hús » Tarhonyás rakottas » Rakott cukkini sajttal
» Rakott brokkolis hal » Hamis túrós rakott tészta » Lazacos rakott burgonya » Rakott burgonya gazdagon


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.