Tutireceptek.hu fejléc

Brassói rakott savanyúság recept

Kategória:


Hozzávalók:
50 dkg fehérkáposzta
35 dkg vöröskáposzta
50 dkg karfiol
25 dkg húsos zöldpaprika
25 dkg almapaprika
4 kicsi zöld dinnye
1 szál sárgarépa
1 csokor kapor
pár szál zellerzöld

5 literes üveg

Elkészítés:
A kétféle káposztát külön-külön legyaluljuk.A zpaprikát kicsutkázzuk és karikára vágjuk.A répát hasábokra vágjuk.A karfiolt rózsáira szedjük.Az almapaprikát cikkekre,a dinnyécskéket félbe vágjuk.
Váltakozó rétegekben egy 5 literes üvegbe rakjuk a zöldségeket.A tetejére rakjuk a kaprot és a zellerzöldet,majd az üveget megtöltjük langyos sós vízzel-literenként 1-1 marék sót számítunk-
Az üveget lefedjük,és hűvös helyen pár hétig érleljük a savanyúságot.

Tanácsok:
Ne ijedj meg,az első napokban bezavarosodik!
De késöbb letisztul.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Aszpázia


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virágos, rakott palacsinta » Vegetáriánus rakott kel » Tojással rakott párizsi » Rakott puliszka
» Zabpelyhes rakott gomba » Rakott zsemle » Gombás, rakott tök » Virslivel rakott zöldbab
» Rakott keksz » Rakott zöldborsó » Kolozsvári rakott káposzta » Almás rakott galuska
» Gyors rakottas » Temesi rakott csülkös » Sajtos rakott tészta » Rakott pacal camembert-rel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.