Tutireceptek.hu fejléc

Brassói rakott savanyúság recept

Kategória:


Hozzávalók:
50 dkg fehérkáposzta
35 dkg vöröskáposzta
50 dkg karfiol
25 dkg húsos zöldpaprika
25 dkg almapaprika
4 kicsi zöld dinnye
1 szál sárgarépa
1 csokor kapor
pár szál zellerzöld

5 literes üveg

Elkészítés:
A kétféle káposztát külön-külön legyaluljuk.A zpaprikát kicsutkázzuk és karikára vágjuk.A répát hasábokra vágjuk.A karfiolt rózsáira szedjük.Az almapaprikát cikkekre,a dinnyécskéket félbe vágjuk.
Váltakozó rétegekben egy 5 literes üvegbe rakjuk a zöldségeket.A tetejére rakjuk a kaprot és a zellerzöldet,majd az üveget megtöltjük langyos sós vízzel-literenként 1-1 marék sót számítunk-
Az üveget lefedjük,és hűvös helyen pár hétig érleljük a savanyúságot.

Tanácsok:
Ne ijedj meg,az első napokban bezavarosodik!
De késöbb letisztul.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Aszpázia


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges, rakott hús » Rakott linzer » Rakott rétes 2. » Kolozsvári rakott kacsa
» Rakott csirkemell baconnel » Tejfölös rakott csirke » Vega szója brassói » Tarhonyás rakottas
» Rakott torta befőttel » Provence-i rakottas » Spenótos rakott krumpli » Sajtos-sonkás rakott kifli
» Barackos rakott csirkemell » Rakott túrós laska » Magyaros rakott tarhonya » Rakott velő


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.