Tutireceptek.hu fejléc

Brassói rakott savanyúság recept

Kategória:


Hozzávalók:
50 dkg fehérkáposzta
35 dkg vöröskáposzta
50 dkg karfiol
25 dkg húsos zöldpaprika
25 dkg almapaprika
4 kicsi zöld dinnye
1 szál sárgarépa
1 csokor kapor
pár szál zellerzöld

5 literes üveg

Elkészítés:
A kétféle káposztát külön-külön legyaluljuk.A zpaprikát kicsutkázzuk és karikára vágjuk.A répát hasábokra vágjuk.A karfiolt rózsáira szedjük.Az almapaprikát cikkekre,a dinnyécskéket félbe vágjuk.
Váltakozó rétegekben egy 5 literes üvegbe rakjuk a zöldségeket.A tetejére rakjuk a kaprot és a zellerzöldet,majd az üveget megtöltjük langyos sós vízzel-literenként 1-1 marék sót számítunk-
Az üveget lefedjük,és hűvös helyen pár hétig érleljük a savanyúságot.

Tanácsok:
Ne ijedj meg,az első napokban bezavarosodik!
De késöbb letisztul.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Aszpázia


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott csülkös » Rakott sárgarépa bulgurral » Brokkolis rakott tészta » Csokis rakott palacsinta
» Rakott alma banánnal » Csirkés rakott krumpli » Brassói, ahogy én készítem » Olajos paprika(Savanyúság)
» Rakott csirketál » Tavaszi rakottas » Rakott karfiol.. » Diós rakottas
» Rakott csirkemell baconnel » 100 éves brassói » Mascarpone rakottas » Rakott krumpli másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.