Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bagócaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg csicseriborsó (bagóca),
2 db petrezselyemgyökér,
2 db sárgarépa,
30 dkg füstölt kolbász,
pirított, száraz kenyér.

Elkészítés:
Előző nap a száraz csicserborsó szemeket beáztatjuk. (Több mint a duplájára dagad.)
Másnap feltesszük a vízzel felöntve főni, valamint a petrezselyem gyökeret és sárgarépát is beletesszük.
A kolbászt karikára vágva vagy nagyobb darabokban hagyva hozzátesszük.
Sózni nem nagyon kell, mert a kolbász sós.
Amikor megfőtt, száraz kenyérszeleteket vágunk bele.

Tanácsok:
Ha a kolbászt nagyobb darabokban tesszük a levesbe (10-15 cm), akkor azt a leves után tormával vagy savanyúsággal fogyaszthatjuk.
Igen finom, ha füstölt oldalast teszünk a levesbe, ugyanaz vonatkozik rá, mint a kolbászra.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás póréleves krémsajttal » Kínai fafü leves » Zöldségleves sajtgombóccal » Tárkonyleves
» Hagymaleves mikróban » Citromkrém leves » Sitysuty leves szüretkor » Kukóleves /100 éves recept/
» Grastmas zumi (Lóhúsleves) » Hideg zöldségkrémleves » Könnyed spárgaleves » Vadas malacleves
» Uritök krémleves » Zeller krémleves » Tuti paradicsomleves » Korhelyleves gombával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.