Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú pulykaraguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0,5 kg pulykamellfilé
1-1,2 liter alapleves(lehet kockából)
10 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
1 csomó vegyeszöldség
2 dl tejszín
1 ek. tárkonyecet vagy
pár csepp citromlé
1 fej hagyma
kevés olaj
1 ek. liszt
só, őrölt bors

Elkészítés:
A húst felkockázzuk, majd a közben aranysárgára pirított kockázott hagymára tesszük. Sózzuk és borsozzuk, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és felöntjük kevés alaplével.A felkockázott gombát és zöldséget is a húshoz adjuk. Lassú tűzön megpároljuk az egészet, majd ráöntjük a maradék levesalapot. Pici olajon a liszttel rántást készítünk, és besűrítjük a levest. Ezután jön bele még a tejszín, amivel jól kiforraljuk. Ízlés szerint savanyítjuk, és forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú-édes leves » Vegyes vágott savanyúság » Alföldi pulykaraguleves » Kovászos savanyú káposzta
» Édes és savanyú » Savanyú bab csülökkel » Savanyú máj pörköltágyon » Savanyúkáposztás hús
» Zöldborsós pulykaraguleves » Olajos paprika(Savanyúság) » Savanyú lencseleves » Gyors savanyú káposzta
» Savanyú sertésnyelv » Édes-savanyú hússaláta » Edes-savanyu pulykamell » Édes - savanyú sertés


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.