Tutireceptek.hu fejléc

Bajor májgombóc recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg borjú vagy marhamáj,
10 dkg szalonna,
1 fej hagyma,
20 dkg zsemle,
vaj,
3 db tojás,
1/4 l tej,
só,
bors,
szerecsendió,
majoránna,
petrezselyem,
snidling,
1 evőkanál liszt.

Elkészítés:
A megtisztított és elkapart májhoz keverjük az apró kockákra vágott szalonnát és a finomra vágott, vajon üvegesre dinsztelt hagymát.
A kis kockákra vágott zsemlét vajon aranysárgára pirítjuk.
A tojásokat felverjük, majd a tejjel elkeverjük, és a zsemlére öntjük.
Mikor már a tejet jól beszívta, hozzáadjuk a fűszereket, a májat, és végül a lisztet.
Jól összedolgozzuk a masszát.
Nedves kézzel gombócokat formálunk, lobogó marhahúslevesben kb. 15 perc alatt kifőzzük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májgombóc – leves » Bajor pogácsa » Májgombócleves » Csülök Bajor módra
» Friss kolbász bajor módra » Bajor vaníliakrém » Bajor kacsamell » Bajor savanyú pecsenye
» Bajoros sajtkrémleves » Bajor csirkecomb » Bajor májgombócleves » Bajor csülök
» Bajor szűzpecsenye » Májgombóc-saját recept » Májgombóc levesbe » Májgomboc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.