Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bajor májgombóc recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg borjú vagy marhamáj,
10 dkg szalonna,
1 fej hagyma,
20 dkg zsemle,
vaj,
3 db tojás,
1/4 l tej,
só,
bors,
szerecsendió,
majoránna,
petrezselyem,
snidling,
1 evőkanál liszt.

Elkészítés:
A megtisztított és elkapart májhoz keverjük az apró kockákra vágott szalonnát és a finomra vágott, vajon üvegesre dinsztelt hagymát.
A kis kockákra vágott zsemlét vajon aranysárgára pirítjuk.
A tojásokat felverjük, majd a tejjel elkeverjük, és a zsemlére öntjük.
Mikor már a tejet jól beszívta, hozzáadjuk a fűszereket, a májat, és végül a lisztet.
Jól összedolgozzuk a masszát.
Nedves kézzel gombócokat formálunk, lobogó marhahúslevesben kb. 15 perc alatt kifőzzük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májgombócok káposztaágyon » Májgombóc (levesbetét) » Bajor szűzpecsenye » Hamis májgombóc
» Bajor töltött rostélyos » Májgombóc – leves » Bajor kacsamell » Májgomboc
» Májgombóc-húsgombóc » Májgombóc/májgaluska/ » Bajor csülök » Májgombóc-saját recept
» Bajor perecleves » Bajor csirkecomb » Bajor hús » Bajor májgombócleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.