Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májgombóc – leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10-15 dkg máj,
2 dkg zsírban pirított, kávéskanálnyi apróra vágott
hagyma
1 egész tojás,
1 kiskanál zsemlemorzsa,
kanál liszt, só, bors, vagdalt petrezselyem.

Elkészítés:
A májat megreszeljük (vagy kaparjuk, vagy húsdarálón daráljuk),elkeverjük egy egész tojással, két kanál vízzel, hozzáadunk egy kanál zsemlemorzsát, amit pár percig áztatunk benne. Elkeverjük a pirított hagymával, fűszerezzük (só, bors, petrezselyem) és végül 1-2 kanál liszttel elkeverjük. Nedves kanállal apró galuskákat szaggatunk a fövő levébe.

Tanácsok:
Zöldséglevest - (répa és fehérrépa párolva, lisztezve, petrezselyem, bors) - szoktam csinálni, és ebbe szaggatom bele és fő meg.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csontleves alaplé » Ribizli leves » Tojásleves laktatóbban » Cukkini leves
» Leves másnaposságra » Burgonyagombóc leves 2. » Különleges gombaleves » Tavaszi zöldfűszeres leves
» Frankfúrti leveske » Görög citromleves 2 » Krémleves édesköményből » Rizses krémleves
» Húsleves » Padlizsánkrémleves májjal » Erdélyi malacaprólékleves » Olasz leves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.