Tutireceptek.hu fejléc

Balatoni borjúszeletek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre
4 szelet (70 dkg)borjúcomb
10 dkg zsír vagy ennek megfelelő olaj,

A mártáshoz:
2dl. tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg vaj
1 dkg só
1 dkg cukor

Elkészítés:
A borjúszeleteket egy kissé kiverjük,megsózzuk,félretesszük.
Elkészítjük a mártást.A tejfölt a finomra vágott petrezselyemmel,a zsemlemorzsával,sóval,cukorral és a vajjal hidegen jól elkeverjük,s mérsékelt tűzön habverővel állandóan kevergetve felforraljuk.A hússzeleteket mindkét oldalukon lisztbe mártva felhevített zsírban vagy olajban szép pirosra sütjük.A meleg mártással leöntve tálaljuk.
Párolt rizst kínálunk hozzá.


A receptet beküldte: esztella100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres borjúszeletek » Balatoni mustos pecsenye » Balatoni halászlé 1. » Göngyölt borjúszeletek.
» Csirkemell pörkölt » Korpás csirkemell » Csirkepaprikás puliszkával » Csirkefasírt
» Göngyölt pulykamell 2. » Aszaltszilvás pulykakuglóf » Töltött kacsacomb » Gyors pulykaragu
» Húsosfazék » Alföldi húsgombóc » Furfangos pulykamell » Narancsos pulyka


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.