Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi rizspuding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 adaghoz:
8 dkg rizsliszt
2,5 dl tej (1,5%-os)
1 dkg hámozott mandula, darálva
1 tojás + 1 tojássárgája
6 dkg porcukor (vagy 4 evőkanál szorbitol)
1 citrom reszelt héja
1 csipet őrölt fahéj
1 dkg Rama sütőmargarin

Elkészítés:
A rizslisztet tejben sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a darált mandulát, két tojássárgáját, a cukrot (szorbitolt), a reszelt citromhéjat és a fahéjat, majd óvatosan a tojásfehérje felvert habját. Margarinnal kikent formában, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig vízgőzben sütjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük. Cukorbetegeknél a cukrot a szorbitollal helyettesítsük. A tápanyagtartalom így 30 kcal-val és 8 g szénhidráttal kevesebb.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizspuding csokoládéval » Bécsi piskótaszelet » Bécsi fiákerpecsenye » Becsináltleves
» Bécsi palacsinta » Bécsi töltött fánk » Citromos csirkebecsinált » Bécsi linzertorta
» Bécsi kocka Edit módra » CSirke becsinált » Bécsi csokoládés kávé » Zöldséges sertésbecsinált
» Bécsi jegeskávé » Bécsi kuglóf » (Bécsi) Sacher-torta » Rizspuding


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.