Tutireceptek.hu fejléc

Becsinált leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 cs. csirke levesaprólék (70 dkg)
2 vastag sárgarépa
2 szép hosszú gyökér
1 nagyobb burgonya
3-4 db csiperke gomba
kelkáposzta torzsa
1 kisebb zeller
1 kisebb karalábé
petrezselyemzöld
kisebb fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 erős paprika
1 tv paprika
1 paradicsom
őrölt fekete bors
őrölt szegfűbors
őrölt gyömbér
őrölt szerecsendió

3-4 evőkanál étolaj

Elkészítés:
Megmostam és átnéztem a csirkeaprólékot. A lábakról levágtam a körmöket, a nagyobb darabokat ketté vágtam. A zöldségeket karikára, illetve vékonyabb szeletekre vágtam. Kevés olajat forrósítottam egy fazékban, az összedarabolt húsokat, zöldségeket ráöntöttem, megsóztam és nagy lángon kevergetve addig főztem, míg levet nem engedett. Ekkor beleraktam az őrölt fűszereket is és kb. 3, 5 liter forró vízzel felöntöttem. Amikor felforrt, takarék lángon fedő alatt készre főztem. Közben megkóstoltam és szükség szerint még egy kevés sót tettem bele. Amikor elkészült, az erős paprikákat kivettem és külön kistányéron adtam az asztalra, hogy aki csípősen szereti, tehessen a levesébe.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyers almaleves » Rebarbara leves » Tejszínes almaleves » Vöröslencse krémleves
» Galyasági zellerkrémleves » Olaszos Paradicsomleves » Vörösboros meggyleves » Sültbab leves
» Sóskaleves » Boros körteleves » Burgonya krémleves » Szalonnás sajtleves
» Tejfölös sertésraguleves » Savanyú lencseleves » Zöldséges sertésbecsinált » Anyukám tojáslevese


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.