Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Becsinált leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 cs. csirke levesaprólék (70 dkg)
2 vastag sárgarépa
2 szép hosszú gyökér
1 nagyobb burgonya
3-4 db csiperke gomba
kelkáposzta torzsa
1 kisebb zeller
1 kisebb karalábé
petrezselyemzöld
kisebb fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 erős paprika
1 tv paprika
1 paradicsom
őrölt fekete bors
őrölt szegfűbors
őrölt gyömbér
őrölt szerecsendió

3-4 evőkanál étolaj

Elkészítés:
Megmostam és átnéztem a csirkeaprólékot. A lábakról levágtam a körmöket, a nagyobb darabokat ketté vágtam. A zöldségeket karikára, illetve vékonyabb szeletekre vágtam. Kevés olajat forrósítottam egy fazékban, az összedarabolt húsokat, zöldségeket ráöntöttem, megsóztam és nagy lángon kevergetve addig főztem, míg levet nem engedett. Ekkor beleraktam az őrölt fűszereket is és kb. 3, 5 liter forró vízzel felöntöttem. Amikor felforrt, takarék lángon fedő alatt készre főztem. Közben megkóstoltam és szükség szerint még egy kevés sót tettem bele. Amikor elkészült, az erős paprikákat kivettem és külön kistányéron adtam az asztalra, hogy aki csípősen szereti, tehessen a levesébe.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Legényfogó káposztaleves » Májgombóc – leves » Lebbencsleves kolbásszal » Hideg vilmoskörteleves
» Hideg rebarbaraleves » Rizses fokhagymaleves » Tárkonyos bárányleves » Kokojsza ( áfonya) leves
» Német sörleves » Raguleves csiperkegombával » Csibe becsinált leves » Nyári sárgadinnye leves
» Gulyásleves csipetkével » Lencseleves csipetkével » Cseresznyeleves » Parasztos leves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.