Tutireceptek.hu fejléc

Rebarbara leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg rebarbara,
13 dkg porcukor,
0,3 dl fehér rizling,
fahéj,
szegfűszeg,
citromlé,
mandula

Elkészítés:
A rebarbara szárakat jól megmossuk,éles késsel meghámozzuk,apró darabokra vágjuk.Feltesszük megfelelő vízmennyiséggel főni,hozzáadva a citromlevet,a fahéjat,a szegfűszeget és péppé főzzük.A tűzről levéve hűlni hagyjuk és szitán áttörjük,ezután hozzáadjuk a fehérbort,a porcukrot és habverővel simára keverjük.
Hűtőszekrényben tároljuk és tálaláskor megszórjuk mandulával.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: esztella100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Holland sajtleves » Tejszínes gombaleves » Pikáns húsgombóc leves » Kókuszleves
» Mészáros leves » Vaníliás almaleves 2. » Gulyásleves csipetkével » Gyöngytyúkleves
» Szüreti leveses káposzta » Nyers sóskaleves » Palóc leves másképpen » Zöldbableves - ww
» Ircsi diétás levese » Erdélyi fokhagymaleves » Fokhagymás krumplileves » Burgonya krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.