Tutireceptek.hu fejléc

Bélszines raclette recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg bélszín,
1 csésze olaj,
fél teáskanál őrölt kurkuma,
késhegynyi cayenne bors,
2 csomó tavaszi hagyma,
1 baguette, ha kell több,
20 dkg darabolt ementáli sajt,
1,5 dl tejföl, só,
frissen őrölt bors.

Elkészítés:
A húst megmosom, leszárítom, leszedem a hártyáit és finoman felcsíkozom.
Az olajba belekeverem a kurkumát és a cayenne borsot.
Egy tálba rakom a húscsíkokat és ráöntöm a fűszeres olajat.
Gyakori kevergetés mellett mintegy 3 órán át marinálom.
A hagymát alaposan megmosom, megszabadítom a gyökérvégtől és a rossz részektől, majd igen finom karikákra vágom.
A hagymakarikákat egy tálra teszem.
A baguettet felszeletelem, bekapcsolom a caclette-sütőt és adaghonként megpirítom a tetején a baguettdarabokat.
A sajtot durván lereszelem.
A tejszínt kemény habbá verem, elkeverem a reszelt sajttal és egy tálba teszem.
A húst úgyszintén.
Mindenki tesz a sütőkéjébe hagymakarikát, arra húscsíkokat, megsózza, megborsozza és az egészet befedi a tejszínes sajttal.
Betolja a készülékbe és addig süti, míg enyhén barna nem lesz a teteje.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykamell raclette » Anna pirított mája » Melizán szelet » Sajtos-tejszínes kotlett
» Kukoricás csirkeragu » Mustáros csirkemellcsíkok » Fokhagymáscsirke baconban » Narancsos pulyka
» Nyársalt bárány » Chilis-szójás csirkemell » Koupepia » Hagymamártásban sült nyúl
» Pongyolás csirkemell » Nyúlgerinc borókamártással » Sült oldalas » Böllérmáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.