Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Klasszikus rakott karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg karfiol
30 dkg darált sertéshús
3 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
2 tojás
1 csésze rizs
1 paprika
1 paradicsom
olaj
zsemlemorzsa
pirospaprika

bors

Elkészítés:
A karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára. Az egyik vöröshagymát aprózd fel, majd dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, tedd rá a húst, valamint a paradicsomot és a paprikát. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, és fedő alatt párold puhára. A másik hagymát szintén aprítsd fel, és némi olajon dinszteld meg, majd tedd bele a már megmosott rizst. Pirítsd 1-2 percig, és engedd fel 2 csésze forró vízzel. Főzd félpuhára. Egy jénai tálat kenj meg olajjal, és helyezz rá egy réteg karfiolt. Erre tegyél egy sor rizst, egy sor húst, majd megint rizst, végül a maradék karfiolt. A tojást a tejföllel alaposan keverd ki, és öntsd rá a karfiol tetejére. Szórd meg zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben süsd meg.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott cukkini » Túrós karfiol » Rakott gomba. » Ananászos rakott karaj
» Zöldbabos rakott krumpli » Húsos rakott kelbimbó » Gombás rakott káposzta » Zöldséges, rakott hús
» Temesi rakott csülkös » Sajtos rakott tészta » Magyaros rakott spagetti » Túrós rakott karfiol
» Szerb rakott rétes » Rakott csülök » Gombás rakott burgonya » Balázska rakottas


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.