Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtkrémleves cipóban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 közepes cipó
25 dkg reszelt trappista sajt
1,5 l húsleves
2 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 kiskanál pirospaprika
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
kevés olaj

Elkészítés:
A cipók tetejét levágom, a belsejüket óvatosan kiszedem. Nem kaparom ki teljesen, különben átázik a "tányér". A hagymákat apró kockákra vágom. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a fokhagymát is. Lehúzom a tűzről, beleteszem a pirospaprikát, és a cipó belét. Összekeverem, és a tűzön egy kicsit megpirítom a cipóbelet is. Felöntöm 1/2 liter levessel, és 15-20 percig főzöm, közben kevergetve, mert könnyen leég.

Botmixerrel simára pürésítem. Hozzáöntöm a maradék húslevest, beleteszem a sajtot, majd kevergetve megvárom, amíg elolvad. Hozzáteszem a főzőtejszínt, jól elkeverem, ízlés szerint fűszerezem, és főzöm még tíz percig. Kicsit, várok hogy hűljön a leves, majd a cipókba szedem.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes sajtkrémleves » Sajtkrémleves » Cipóban sült csülök II. » Sajtkrémleves egyszerűen
» Bableves cipóban » Vadraguleves cipóban » Cipóban sült csülök » Bajoros sajtkrémleves
» Babgulyás cipóban tálalva » Cipóban sült pecsenye » Mexikói sajtkrémleves » Fokhagymás sajtkrémleves
» Ököruszály leves » Tuti jó kenyér » Kelkáposzta leves gazdagon » Zöldség Krémleves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.