Tutireceptek.hu fejléc

Halkrémleves garnélával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg tisztított tengeri halfilé
6 garnélarák-farok
20 dkg fekete tészta
1 édeskömény gumó
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl olívaolaj
1 csokor petrezselyem
10 dkg vaj
5 dl tejszín
só, őrölt bors

Elkészítés:
Az édesköményt pároljuk meg a vajban a hagymával, a fokhagymával és a hallal, majd öntsük fel a tejszínnel és 1,5l liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk meg, és addig főzzük, míg a lé egyharmada elfő. Ezután turmixoljuk össze, és finom szűrőn szűrjük át. A fekete tésztát főzzük al�dente (roppanósan puhára). A megtisztított rákokból 4 darabot forró olajban süssünk meg egészben, és tegyük félre. A maradékot daraboljuk fel, az olajban süssük meg ezt is, és adjuk hozzá a fekete tésztát. Sózzuk, borsozzuk meg, kevés hallével pároljuk át, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halkrémleves (4 főre) » Töltött tojás (garnélával) » Savanyú raguleves » Rumos-meggyes kókuszgolyóm
» Köménymagleves » Maceszgombóc(levesbetét) » Spenótos rakott csirkemell » Gombaleves Tamás módra
» Vaníliás birsalma leves » Gesztenyés-kekszes tekercs » Sütőtökös bableves » Zöldséges korhelyleves
» Májgombóc levesbe » Cukkini bél krémleves » Pacalleves » Gulyás gombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.