Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Halkrémleves garnélával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg tisztított tengeri halfilé
6 garnélarák-farok
20 dkg fekete tészta
1 édeskömény gumó
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl olívaolaj
1 csokor petrezselyem
10 dkg vaj
5 dl tejszín
só, őrölt bors

Elkészítés:
Az édesköményt pároljuk meg a vajban a hagymával, a fokhagymával és a hallal, majd öntsük fel a tejszínnel és 1,5l liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk meg, és addig főzzük, míg a lé egyharmada elfő. Ezután turmixoljuk össze, és finom szűrőn szűrjük át. A fekete tésztát főzzük al�dente (roppanósan puhára). A megtisztított rákokból 4 darabot forró olajban süssünk meg egészben, és tegyük félre. A maradékot daraboljuk fel, az olajban süssük meg ezt is, és adjuk hozzá a fekete tésztát. Sózzuk, borsozzuk meg, kevés hallével pároljuk át, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halkrémleves (4 főre) » Töltött tojás (garnélával) » Hamis halleves » Sárgarépa leveske
» Erdélyi gulyásleves » Halgombócleves » Kaszásleves » Kötött tészta leves
» Tarcali raguleves » Hideg vegyes gyümölcsleves » Zelleres burgonyakrémleves » Savanyúkáposzta leves 2.
» CSirke becsinált » Tojásos sárgarépa saláta » Cukkini lepény » Buzsáki tányéros


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.