Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borjújava dubarry-módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg karaj
20 dkg margarin
1 fej karfiol
20 dkg reszeltsajt
2 tojás
2 púpozott ek. liszt
4 dl tej

2 dl tejszín

Elkészítés:
A húst sózzuk majd sütjük. Vajazott tepsibe helyezzük. A karfiolt puhára főzzük, halmokat alakítunk ki a húsra. Bevonjuk a gratinmártással. 4 dkg margarint megforrósítunk de nem sütjük mert ez az ízét megváltoztatja. Hozzáadunk 2 púpozott ek. lisztet és csak addig forrósítjuk amíg egészen átfehéredik. Most a forró tejjel egyszerre felengedjük, sűrű péppé főzzük, sózzuk, 5-10 percig forraljuk. 2 tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel és amikor a mártást levesszük a tűzről lassan hozzákeverjük. 2 dkg margarint folytonos keverés mellett belemorzsolunk majd belekeverünk 10 dkg reszeltsajtot. A tojás hozzáadása után már nem szabad forralni mert a tojássárgája megcsomósodik.A húsra ráöntjük a mártást, meghintjük reszelt sajttal, margarindarabkákat helyezünk rá és sütőben pirosra sütjük.


A receptet beküldte: szabóanita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-szalonnás pecsenye » Borjúszelet Marsala borral » Rozmaringos szaftos hús » Holland csirke
» Vadas » Zamatos csirkemáj » Toszkán csirke » Máj brassói módra
» Alföldi rakottas » Boros borjúborda birsalmával » Fülemüle-tál » Könnyű ebéd csirkehúsból
» Rakott fasírt » Mézes-mustáros pulykacsíkok » Galyasági betyáros bográcsban » Chilis-gyömbéres aprópecsenye


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.