Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borjúrolád recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20 dkg borjúhús darálva
50 dkg felsál 4 szeletre vágva
5 dkg rizs
5 dkg mazsola
5 dkg sárgabarack aszalva
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál vaj
2 evőkanál tört mandula
1 csipet fahéj
1 csipet fehérbors
1 kiskanál só
2 evőkanál liszt
2,5 dl húsleves

Elkészítés:
A rizst megfőzzük és leszűrjük. A hagymát és fokhagymát felvágjuk apróra és 2 evőkanál vajon megpirírjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rizst, mandulát, fahéjat, sót, mazsolát és az apróra kockázott sárgabarackor. Ezt keverjük össze a darálthússal. A tölteléket elosztva 4 felé a hússzeletekre tesszük és szorosan fölcsavarjuk a húsokat. Összekötjük és megforgatjuk lisztben.
Teflon edénybe felolvasztunk 2 kanál vajat és beletesszük a roládokat és megkapatjuk. Ezután ráöntjük a húslevest és megpároljuk 70 percig fedő alatt. Amivel összekötöttük a húst, párolás közben levehetjük.

Tanácsok:
Az edényben maradt mártást tálaláskor ráönthetjük a roládokra, vagy a zöldségköretre.

Mi illik hozzá? Vajon párolt kelbimbó és félbevágott sültburgonya.

4 személy részére. Egy adag 764 kalóriát tartalmaz.

Elkészítési idő: 110 perc
Kalóriatartalom: 3056 kcal

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal töltött borjúrolád » Fürj burgonyafészken » Cordon Blue » Burgonyás sajtos fasírt
» Sonkás-gombás rizibizi » Magyaros parasztlakoma » Cipóban sült csülök » Elzászi füstölt csülök
» Spenótos csirkemell » Galyasági pecsenye » Vőfély kedvence » Almás-szalonnás pecsenye
» Savanyú máj » Csokoládés csirke » Toszkán csirke » Rokfortos pulyka


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.