Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Balzsamos sült kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2-2,5 kg pecsenyekacsa,
20 dkg parasztsonka,
ízlés szerint só,
ízlés szerint feketebors,
ízlés szerint majoránna,
igény szerint balzsamecet

Elkészítés:
A sütés előtti nap a kacsát belülről alaposan bedörzsöltem majoránnával, majd kívülről vékonyan bespricceltem balzsamecettel. (Ha nincs otthon ilyen pumpás spray formában kapható ecetünk, kézzel is bedörzsölhetjük.) Sütés előtt egy órával besóztam, kívül és belül, majd a vastagabb zsírréteget takaró – melle, combok töve, farok környéke – bőrt bevagdostam. Tepsiben sütőrácsra tettem a kacsát, egy kis vizet öntöttem alá, majd betakartam fóliával. Mehetett be a sütőbe, majd jó két óra múlva leszedtem a fóliát, aztán előbb a hát, utána a melle felőli oldalát sütöttem 10-15 perc alatt pirosra. Hozzá köretként a savanyú káposztát szétterítettem egy tepsiben, megszórtam kevés borssal, tetejére terítettem a viszonylag száraz és vékony sonkaszeleteket. Ezt félóráig fólia alatt pároltam, majd tíz percig anélkül pirítottam a sütőben


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» .Kacsasült almával » Sült kacsacomb » Kacsahúsos rizottó » Hagymás kacsamáj
» Töltött kacsa (4személyre) » Kacsamáj roueni mártáson » Vörösboros kacsamell » Finom sült kacsacomb
» Sült kacsamell » Aszalt szilvás kacsacomb » Kolozsvári rakott kacsa » Brokkolis kacsamell
» Sült kacsa » Palacsinta-kacsák » Velencei kacsamáj » Mézes kacsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.