Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Boros csirkemell párolt erdei gombával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet csirkemell filé
só, őrölt bors
4 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
1 dl szárnyashús leves
1 kockákra vágott vöröshagyma
30 dkg vegyes erdei gomba felszeletelve
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csokor apróra vágott koriander
1 csokor felaprított metélőhagyma

Elkészítés:
A csirkemell filéket sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon minden oldalukon megsütjük.
Felengedjük a borral és a húslevessel; puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Kivesszük a serpenyőből és tálalásig melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, majd rádobjuk a gombakeveréket. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, hogy a gomba íze jól érvényesülhessen. Rázogatva megpároljuk.
A keményítőt néhány kanálnyi vízben simára keverjük és besűrítjük a gombát vele.
A filéket felszeleteljük, a gombát mellékanalazzuk. A korianderrel és a metélőhagymával meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdei szeletek » Gyümölcsös csirkemell » Ananászos csirkemell » Fehérboros limonádé
» Kapribogyós csirkemell » Almába töltött csirkemell » Párolt karotta » Chilis csirkemell csíkok
» Majoránnás csirkemellfilé » Párolt rizs zöldségekkel » Vörösboros eperleves » Mexikói csirkemell
» Boros kelt rétes » Ropogós csirkemellfalatok » Currys thai csirkemell (1) » Sajttal sült csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.