Tutireceptek.hu fejléc

Boros csirkemell párolt erdei gombával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet csirkemell filé
só, őrölt bors
4 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
1 dl szárnyashús leves
1 kockákra vágott vöröshagyma
30 dkg vegyes erdei gomba felszeletelve
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csokor apróra vágott koriander
1 csokor felaprított metélőhagyma

Elkészítés:
A csirkemell filéket sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon minden oldalukon megsütjük.
Felengedjük a borral és a húslevessel; puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Kivesszük a serpenyőből és tálalásig melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, majd rádobjuk a gombakeveréket. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, hogy a gomba íze jól érvényesülhessen. Rázogatva megpároljuk.
A keményítőt néhány kanálnyi vízben simára keverjük és besűrítjük a gombát vele.
A filéket felszeleteljük, a gombát mellékanalazzuk. A korianderrel és a metélőhagymával meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű rakott csirkemell » Rakott burgonya gombával » Fetával töltött csirkemell » Majoránnás csirkemellfilé
» Feketeerdei Meggytorta » Sörben párolt csirkemell » Hagymás-túrós csirkemell » Sajtos májas csirkemell
» Párolt paraj foghagymásan. » Pikáns csirkemell » Lecsós csirkemell » Tejfölös csirkemell
» Bazsalikomos csirkemell » Gombás-sonkás csirkemell » Baconos csirkemell » Paradicsomos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.