Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros szarvaspörkölt recept

Kategória:


Hozzávalók:
(4 személyre)
bő fél kg szarvaslapocka
bő fél kg szavas-lábszár
150 g zsír
két közepes fej vöröshagyma
1gerezd fokhagyma
30 g törött paprika
5-6 szem tört borókabogyó
3 dl homoki vörösbor
20 g só
1 g köménymag
150 g lecsó
1db cseresznyepaprika
3 zöldpaprika
két paradicsom
4 adag sósburgonya

Elkészítés:
A húst és a vöröshagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát és a köménymagot összezúzzuk. Ha van pár darab nyers, hús nélküli csont(rikkacsont), a kizsírozott bogrács aljára helyezzük. Ezután rátesszük az előkészített anyagokat, sóval ízesítjük és feltesszük főni (víz nélkül). Először csak lassú tűzön főzzük, amikor a levét felengedte, akkor erősítjük a forrást. Kevergetni nem szabad, a bográcsot forgatjuk. Ha félig megfőtt, a paprika felét rászórjuk és összeforraljuk. Lassan főzzük tovább-de ha kell,akkor kevés vízzel pótoljuk a levét-, a végén szórjuk rá a paprika másik felét és adjuk hozzá a vörösbort. Egy rövid forralás után fentebb akasztjuk a láncon, hogy a tűz melegen tartsa. Tálalásnál zöldpaprikával, paradicsommal díszítjük, sósburgonyával kínáljuk.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros máj » Vörösboros szederdzsem » Vörösboros kacsamell » Vörösboros körte
» Vörösboros libamell » Vörösboros bodzabogyó íz » Vörösboros csirke » Vörösboros málna sorbet
» Vörösboros eperleves » Vörösboros csülökgulyás » Gombás vörösboros tokány » Vörösboros puncstorta
» Vörösboros sült pulyka » Vörösboros zselé » Szarvaspörkölt » Vörösboros szőlőleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.