Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Brassói káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta
50 dkg sertéshús
15 dkg füstölt szalonna
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt, köménymag, só

Elkészítés:
A káposztát gyaluld, vagy vágd szálasra és a nagyobb darabokra osztott hússal, sóval, egy kávéskanálnyi köménymaggal tedd föl főni annyi vízben, amennyi az egészet ellepi.
A felszeletelt szalonnát süsd ki.
A tejfölt keverd el a liszttel és a szalonna zsírjával.
Ha a hús megpuhult, vedd ki a káposztából, de tarts melegen.
A káposztához add hozzá a bekevert tejfölt, s együtt jól forrósítsd át.

Tanácsok:
A káposzta tetejére tedd a húst és a sült szalonnát, úgy tálald.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kovászos káposzta » Rántott töltöttkáposzta » Majonézes káposztasaláta » Vadász káposzta
» Kelkáposztafasírt » Tojásos káposztaleves » Töltött kelkáposzta » Almás párolt lilakáposzta
» Savanyúkáposztás saláta » Sült káposzta köretnek » Káposztás pogácsa 1. » Kelkáposzta leves
» Savanyú káposztás borda » Nagyikám káposztás húsa » Párolt káposzta » Székenykáposzta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.