Tutireceptek.hu fejléc

Petrezselyem krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db póréhagyma
1 dl olívaolaj

bors
1 csokor snidling
1 ág rozmaring
50 dkg petrezselyemgyökér
2 marék dió
2 kanál liszt
2 dl tejszín

Elkészítés:
A gyökeret meghámozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, és kevés olajon megpirítjuk.
Közben felkarikázzuk a gyökereket, és hozzáadjuk a hagymához.
Aprítsunk fel snidlinget és rozmaringot, majd adjuk hozzá a zöldséghez.
Ha lepirultak a zöldségek, engedjük fel forró vízzel.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a diót
Ha megpárolódott a zöldség, szórjuk meg liszttel, keverjük el, majd adjunk hozzá vizet és tejet.
Tetszés szerint ízesítsük.
Ha kiforraltuk a levest, akkor turmixoljuk le, majd dúsítsuk tejszínnel.
Tálaláskor, a levesre szórjuk rá a pirított diót.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pórékrémleves » Fűszeres sütőtök-krémleves » Hűsítő dinnyekrémleves » Karfiolkrémleves
» Mentás zöldborsó krémleves » Petrezselyemsaláta » Kler brokkolikrémlevese » Tökkrémleves
» Fokhagymakrémleves 1 » Kínaikel krémleves » Kukoricakrémleves » Eper-krémleves
» Burgonya krémleves » Fokhagymakrémlevesem » Fokhagymakrémleves másként » Tökbél krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.