Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Petrezselyem krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db póréhagyma
1 dl olívaolaj

bors
1 csokor snidling
1 ág rozmaring
50 dkg petrezselyemgyökér
2 marék dió
2 kanál liszt
2 dl tejszín

Elkészítés:
A gyökeret meghámozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, és kevés olajon megpirítjuk.
Közben felkarikázzuk a gyökereket, és hozzáadjuk a hagymához.
Aprítsunk fel snidlinget és rozmaringot, majd adjuk hozzá a zöldséghez.
Ha lepirultak a zöldségek, engedjük fel forró vízzel.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a diót
Ha megpárolódott a zöldség, szórjuk meg liszttel, keverjük el, majd adjunk hozzá vizet és tejet.
Tetszés szerint ízesítsük.
Ha kiforraltuk a levest, akkor turmixoljuk le, majd dúsítsuk tejszínnel.
Tálaláskor, a levesre szórjuk rá a pirított diót.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors petrezselyemleves » Zöldséges gombakrémleves » Fűszeres sütőtök-krémleves » Hideg eperkrémleves
» Petrezselymes krémleves » Paprikás krémleves » Sajtos zöldségkrémleves » Cukkini krémleves
» Tejfölös kapor krémleves » Brokkolikrémlevesem » Karfiol-brokkoli krémleves » Zellerkrémleves
» Fokhagymakrémleves 1 » Fokhagymakrémleves » Spanyol mandulakrémleves » Sárgaborsó krémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.