Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Laktató leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
kevés füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 sárgarépa
2 krumpli
babérlevél
petrezselyemzöld
őrölt paprika

25 dkg liszt
1 tojás
tejföl, ecet

Elkészítés:
A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, picit megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Teszünk rá egy mokkáskanál őrölt paprikát és felöntjük 2 liter forró vízzel. Beletesszük az összenyomott fokhagymát, a reszelő nagyobb lyukú részén lereszelt sárgarépát, krumplit. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, a babérlevelet, megsózzuk és kb. fél órát fedő alatt lassan forraljuk.
A lisztből és a tojásból kemény tésztát gyúrunk, amit szintén lereszelünk, majd belefőzzük a levesbe. Amikor a tészta feljött a leves tetejére, el is készült.

Tanácsok:
Tálalásnál rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, s tejfölt és ecetet kínálunk hozzá.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos csirkeleves » Fokhagymakrémlevesem » Anna Tárkonylevese. » Paradicsomleves rákkal
» Amerikai sütőtökleves » Gezemice leves » Pulykamellragu leves » Köleskrém-leves
» Amarettis tökleves » Brokkoli krém leves » Gyümölcsleves (nem főzős) » Sárgarépa leves
» 0 pontos Minestrone leves » Tejszínes hagymaleves 2. » Disznótoros orjaleves » Saláta leves I.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.