Tutireceptek.hu fejléc

Waldorfsaláta recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 nagyobb zeller
2 savanykás alma
1 citrom leve
5 dkg durvára darált dió
25 dkg pulykasonka
1 kis fej saláta
1 dl tejföl
10 dkg majonéz
1 kiskanál cukor
só, őrölt bors

Elkészítés:
A zellert meghámozzuk, az alma magházát eltávolítjuk és mindkettőt vékony csíkokra, vágjuk. A citrom levével meglocsoljuk és hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott pulykasonkát. A tejfölt a majonézzel elkeverjük, cukorral, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd a zellerrel, almával és sonkával óvatosan összeforgatjuk.
Néhány órára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd salátalevelekkel kibélelt tálba halmozzuk, darált dióval megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csülkösbab-1 » Káposztaleves vislivel » Savanyú zöldbableves » Paradicsomos bableves
» Csalán leves biotipp-től » Lestyános húsgombóc » Ázsiai leves » Eperkrém leves tejszínhabbal
» Stefánia szelet őzgerincben » Lebbencsleves bográcsban. » Ínycsiklandó brokkoli leves » Zöldborsóleves galuskával
» Sütőtökleves gesztenyével » Kaporleves » Fincsi Almaleves » Tojas leves.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.