Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ír Burgonyaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
75dkg szétfővő fajta burgonya,2 fej vöröshagyma,4dkg vaj,1l zöldségleves(2 leveskockából),1,5dl főzőtejszin,só,őrőltbors,reszelt szerecsendió és petrezselyemlevél a diszítéshez

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk,kockára vágjuk.A hagymát megtisztítjuk,apróra vágjuk és a vajban kis lángon üvegesre pároljuk.A felkockázott burgonyát hozzáadjuk és a zöldséglevessel felöntjük.Lefedve kb.20 percig főzzük.Néhány krumplikockát kiveszünk lecsöpögtetjük és félretesszük.A levest botmixerrel pépesítjük.A főzőtejszínt beleöntjük és felforraljuk,megsózzuk,megborsozzuk(ízlés szerint).A félretett burgonyakockákat belerakjuk.Közben a petrezselyemleveleket megmossuk.A levest csészékbe merjük,egy kevés reszelt szerecsendióval megszórjuk és petrezselyemlevéllel díszítjük.Nagyon finom,ízletes.

Tanácsok:
Zamatosabb lesz a leves,ha a hagymával együtt 2 áttört fokhagymát és 15dkg kockára vágott szalonnát is kisütünk.Vöröshagyma helyett tehetünk bele póréhagymát.

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 355 kcal
Szénhidráttartalom: 31 gramm
Zsírtartalom: 20 gramm

A receptet beküldte: maricza


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyaleves korianderrel » Burgonyaleves bográcsban » Gombás burgonyaleves » Currys burgonyaleves
» Káposztás burgonyaleves » Újburgonyaleves virslivel » Tárkonyos burgonyaleves » Húsvéti burgonyaleves
» Böjti burgonyaleves » Kapros burgonyaleves » Burgonyaleves parasztosan » Magyaros burgonyaleves
» Osztrák burgonyaleves » Sajtos burgonyaleves » Nápolyi burgonyaleves » Sárgarépás burgonyaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.