Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros burgonyaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
45 dkg burgonya
2 evőkanál liszt,
3 evőkanál olaj,
5 dkg lecsó,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
fűszerpaprika,
kömény,
só.

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott burgonyát kockákra vágjuk és a levesnek megfelelő mennyiségű hideg sós vízben, az egészben hagyott vöröshagymával együtt feltesszük főni.
Közben zsemleszínű rántást készítünk, amelyet ízesítünk fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyem zöldjével.
Hideg vízzel fölengedjük, a lecsót hozzáadjuk és a tűzről lehúzva simára keverjük.
Amikor a burgonya megfőtt, besűrítjük a levest.
Még egyszer kiforraljuk, és ha szükséges, utóízesítjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magyaros pulykamell » Burgonyaleves korianderrel » Osztrák burgonyaleves » Magyaros pizza
» Magyaros húsos rétes » Magyaros lasagne » Káposztás burgonyaleves » Cukkini magyarosan/2 főre
» Currys burgonyaleves » Aperol koktél magyarosan » Magyaros kapros pulykamell » Magyaros falatok
» Böjti burgonyaleves » Ír Burgonyaleves » Sárgarépás burgonyaleves » Magyaros muffin


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.