Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás knédli forró krumpliból recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg forró krumpli
40 dkg dara
10 dkg zsír
szalonna vagy vaj
1-2 tojás vagy csak a sárgája
fél kanálnyi só
(pirított zsemlekockák)

Elkészítés:
gyúródeszkára szórjuk a darát és bele az áttört forró burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, a sót és összedolgozzuk tésztává. A tésztához adhatunk pirított zsemlekockákat is. Kis kerek gombócokat formázunk és kb. 15 percig főzzük őket. A kifőtt gombócokat kivesszük, szétrakjuk, vajjal, szalonnával vagy zsírral megkenjük (megszórhatjuk pirított zsemlemorzsával) és párolt káposztával húshoz adjuk körítésként.

Tanácsok:
Ugyanebből a tésztából nagyon finom a gyümölccsel töltött gombóc.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós burgonyás egytál » Burgonyás túrógombóc » Forró alma fagyival » Mogyorós burgonyasaláta
» Forró méz » Sajtos-burgonyás pogácsa » Forró csoki (vegan) » Burgonyás répás puffancs
» Orosz burgonyasaláta » Burgonyás sós pite » Burgonyás cukkinis ropogós » Hagymás burgonyasaláta
» Káposztás knédli update1 » Tonhalas burgonyasaláta » Burgonyasaláta majonézesen » Burgonyas kremzli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.