Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás knédli forró krumpliból recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg forró krumpli
40 dkg dara
10 dkg zsír
szalonna vagy vaj
1-2 tojás vagy csak a sárgája
fél kanálnyi só
(pirított zsemlekockák)

Elkészítés:
gyúródeszkára szórjuk a darát és bele az áttört forró burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, a sót és összedolgozzuk tésztává. A tésztához adhatunk pirított zsemlekockákat is. Kis kerek gombócokat formázunk és kb. 15 percig főzzük őket. A kifőtt gombócokat kivesszük, szétrakjuk, vajjal, szalonnával vagy zsírral megkenjük (megszórhatjuk pirított zsemlemorzsával) és párolt káposztával húshoz adjuk körítésként.

Tanácsok:
Ugyanebből a tésztából nagyon finom a gyümölccsel töltött gombóc.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás-túrós kocka » Burgonyás-sajtos rúd » Forró csokoládé fondant » Fűszeres Forró Csoki
» Burgonyás rántotta » Burgonyás laska » Burgonyás fánk virslivel » Knédli - maceszgombóc
» Gombás knédli » Knédli egyszerűen » Burgonyás sütőtökleves » Burgonyás pecsenyekrém
» Lecsós burgonyás egytál » Cseh knédli » Burgonyás kenyér » Forró angyal


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.