Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás-tepsis csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 egész comb, de lehet mell is
Kb. 1 kg krumpli
4 fej hagyma
2-3 paradicsom
2-3 tv paprika
4 dl tejföl

bors
paprika
olaj
liszt
tej

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, 1/2 cm-es karikára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és olajjal kikent tepsibe tesszük. A csirkét besózzuk, borsozzuk, picit paprikázzuk. A hagymát félbevágjuk és szintén karikázzuk. Hozzákeverjük a tepsiben lévő burgonyához. Ezután rátesszük a csirkét. A tejfölt, kb. 2 kanál liszttel simára keverjük, és még kevés tejet is adunk hozzá. Szépen rácsurgatjuk a tálban lévőkre, kicsit jobbra-balra rázogatva eloszlatjuk. A paradicsomot és paprikát szintén karikázzuk, és az egészet befedjük velük.
Befóliázzuk, és közepes lángon kb.1,5 órát sütjük.1 óra elteltével megnézzük a burgonyát és a húst, ha megpuhult minden, pirítjuk még egy kicsit.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehérborban főtt csirke » Almás grillcsirke » Ázsiai csirke saláta » Tejfölös csirkecombok
» Sült csirkecomb » Csirke mandulás bundában » Baszk csirkemell » Sajtkrémes csirkemell
» Fűszeres tésztás csirke » Csirke zöldborsós szószban » Sárgarépás csirkeszárny » Sajttal sült csirkemell
» Csirkemelltekercs » Tésztás csirke » Gombás csirke » Ördögi csirke


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.