| Búzakolbász receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: - 500 g szemes búza - 3 ek. hidegen sajtolt olaj (más fajta is jó) - 1 tk. só - őrölt kömény - 3 gerezd fokhagyma - 2 ek. pirospaprika - műbél Elkészítés: A búzát egy éjaszkára beáztatjuk, majd bű vízben megfőzzük. Leszűrés után olajjal, a fűszerekkel és a sóval összekeverjük, majd aprólyukú húsdarálón ledaráljuk. Hurkatöltővel műbélbe töltjük. Forró olajban is kisüthetjük, de hidegen is finom. Jó étvágyat! Tanácsok: Hidegen sajtolt olaj azért ajánlott, mert sokkal egészségesebb mint a többi, egyes nézetek szerint az olívaolajnál is. A szemes búzást pedig nem csakbioboltokban lehet beszerezni, hanem paicokon is. Én kecskeméti vagyok, itt is beszerezhető. A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |