Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Céklafőzelékem recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
olaj
köménymag
hagyma
cékla
cukor

ecet
tejföl
liszt
víz

Elkészítés:
Köménymagot pirítok kevés zsiradékon.
Apróra vágott hagymát teszek hozzá, és megdinsztelem.
A nagylyukú reszelőn lereszelek egy fej meghámozott nyers céklát, kissé összesütöm a hagymával, majd kevés vízzel felengedem, puhára főzöm.
Ízlés szerint lehet ízesíteni cukorral, sóval, ecettel.
Tejfölös habarással sűrítem.

Bundáskenyeret sütöttem mellé.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." c. naplóm 34. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposzta főzelék » Vörös káposzta almával » Joghurtos zellerfőzelék » Töltött káposzta e.e. módra
» Fejessaláta-főzelék » Salátafőzelék » Sóskamártás tükörtojással » Pikáns burgonyafőzelék
» Anyu-féle zöldborsófőzelék » Finomfőzelék (szerintem) » Tejszínes fokhagymamártás » Kapros patisszonfőzelék
» Finom-főzelék - 90 naposhoz! » Lencsefőzelék húsvarázzsal » Paradicsomos káposzta rizzsel » Spenót tükörtojással


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.