Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Céklafőzelékem recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
olaj
köménymag
hagyma
cékla
cukor

ecet
tejföl
liszt
víz

Elkészítés:
Köménymagot pirítok kevés zsiradékon.
Apróra vágott hagymát teszek hozzá, és megdinsztelem.
A nagylyukú reszelőn lereszelek egy fej meghámozott nyers céklát, kissé összesütöm a hagymával, majd kevés vízzel felengedem, puhára főzöm.
Ízlés szerint lehet ízesíteni cukorral, sóval, ecettel.
Tejfölös habarással sűrítem.

Bundáskenyeret sütöttem mellé.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." c. naplóm 34. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sóska mártás » Zöldbab fözelék krumplival » Kelbimbófőzelék » Tejfeles zöldbabfőzelék
» Tökfõzelék, töklotyó » Borsos burgonyafőzelék » Paprikás cukkinifőzelék » A legfinomabb zöldborsófőzi
» Sajtos újkrumplifőzelék » Gyors spenót » Rizs -tökkel » Karalábéfőzelék
» Lencsefőzelék tükörtojással » Karfiolfőzelék » Nyers tökfőzelék magtejföllel » Cukkinifőzelék


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.