Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sültcéklás savanyúkáposzta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
cékla
savanyúkáposzta
lilahagyma

Elkészítés:
Csak úgy héjában sütöm meg a megmosott céklákat, mint a héjában sült krumplit. Aztán mikor kihűlt, akkor hámozom meg, vágom össze, és készítem el salátának. Most 4 db közepes sült, gyufaszálnyi szeltekre vágott céklához hozzákevertem egy fej vékonyra vágott lilahagymát, és kb. 30 dkg savanyúkáposztát. Semmi mást, csak ennyit. Nem is kellett egyéb ízesítés, mert a savanyúkáposzta elég sós, elég savanyú, a cékla elég édes (a hagyma meg elég hagymás :) )

Tanácsok:
Az ételtársításra figyelő étkezésben (90 napos) ez semleges étel. Húsnapon húsok, sajtok, tojásétek mellé, zöldségnapon pl. sült krumplival, puliszkával, tésztanapon mondjuk lángossal, pogácsával nagyon finom ez a saláta.


A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarja savanyúkáposztával » Savanyúkáposztás metélt » Rakott savanyúkáposzta » Savanyúkáposzta leves
» Savanyúkáposztás hús » Savanyukáposztás tarja » Savanyúkáposztás saláta » Savanyúkáposzta saláta
» Savanyúkáposzta leves 2. » Párolt savanyúkáposzta. » Gyermekláncfű-saláta » Toszkán kenyérsaláta
» Hagymás virsli » Reszelt zeller-répa saláta » Mexikói csirkesaláta » Mogyorós vitaminsaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.