Tutireceptek.hu fejléc

Chili mexikói bab recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús
15 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
50 dkg tarkabab
15 dkg paradicsompüré
5 dkg reszelt sajt
3 kávéskanálnyi csípős paprika
bors


Elkészítés:
A füstölt szalonnát vágd kis kockákra, és süsd ki.
A zsírján párold meg az apróra vágott vöröshagymát, ha már üveges, add hozzá a marhahúst is.
Amikor a hús kifehéredett, szórd meg a pirospaprikával, keverd hozzá a paradicsompürét, majd sózd és borsozd.
A félretett szalonnakockákat is visszateheted. Fedő alatt lassú tűzön párold 15-20 percig, majd keverd bele az előkészített babot, s lassan főzd tovább, míg meg nem puhul. Időnként egy kis vizet kell aláönteni.
Tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói fasírt » Mexikói zöldségpörkölt » Üvegtálas réteges mexikói » Mexikói babos hússzelet
» Kefires mexikói leves » Chilis fügelekvár » Mexikói rizses hús » Mexikói kávé
» Pirított chilis húscsíkok » Ajvárleves chilis sajttal » "Light" chili con carne » Szarvacska mexikói módra
» Mexikói rizs » Mexikói sajtkrémleves » Chilis keksz » Tejszínes chilis garnéla


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.