| Chilli con carne receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg szárazbab 40 dkg marhahús 20 dkg darált marhahús 50 dkg zúzott paradicsom 10 dkg szalonna 2 evőkanál olaj 2 dl sör 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma fél-félcsokor petrezselyem és zellerlevél 1-1 kávéskanál őrölt koriander és kömény pirospaprika és cayenne bors A körethez 25 dkg rizs 20 dkg sárgarépa 2 evőkanál olaj 3 avokádó 1 citrom (leve) 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál őrölt koriandermag őrölt bors só Elkészítés: 1. A babot 12 órára beáztatjuk. A vizet leöntjük róla, a zöldfűszerekkel együtt lábasba tesszük, és kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Lefedve, kislángon 1 és negyed óráig főzzük. 2. A felkockázott szalonnát megpirítjuk, majd kivesszük. A zsiradékban aranyszínűre sütjük a húst, ezt is kivesszük, majd a darált húst pirítjuk meg a helyén. A húsokat melegen tartjuk. 3. 2 evőkanál olajban megfuttatjuk a hagymát, beletesszük a húsokat, a zúzott paradicsomot a levével együtt, beleöntjük a sört, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve 30 percig kislángon főzzük. 4. A kész babot lecsöpögtetjük, és a húshoz keverjük. Lefedve 20 percig főzzük. A rizst sós vízben megfőzzük, a répákat megtisztítjuk, és felkarikázzuk, gőzben megpároljuk, és serpenyőbe tesszük az olajjal, majd korianderrel, pirospaprikával, sóval, borssal fűszerezzük. Az avokádókat meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsukat a zúzott fokhagymával és a citromlével sima krémmé turmixoljuk, majd borssal ízesítjük. A chili con carnét forrón tálaljuk, a koriandert a tetejére szórjuk, külön kínáljuk hozzá a rizst és a répát. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |