Tutireceptek.hu fejléc

Chili con carne recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 dkg marha felsál vagy lapocka

2 csomag chili fűszerkeverék mexikói ételekhez (nem azonos az őrölt chili paprikával)

4 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 db hámozott paradicsomkonzerv

15 dkg vörösbab

1 teáskanál őrölt római kömény

1 teáskanál oregánó



darált bors

chili paprika

4 evőkanál sűrített paradicsompüré

Elkészítés:
A babot előző este be kell áztatni. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Szórjuk rá az őrölt római köményt és pároljuk addig, míg a hagyma meg nem pirul. Tegyük bele a darált marhahúst, majd addig pároljuk, míg a saját leve el nem fő és a húsdarabok pirulni nem kezdenek. Tegyük bele a babot, a felkockázott paradicsomot a levével együtt. Fűszerezzük chili fűszerkeverékkel, darált borssal, oregánóval és chili paprikával, majd ízesítsük sóval. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a bab puha nem lesz. Ha szükséges, a párolólevet vízzel pótoljuk. A vége felé tegyük hozzá a paradicsompürét és főzzük még vele negyed órán keresztül.


A receptet beküldte: deakilona72@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Chilis forralt bor » Tejszínes chilis garnéla » Chilis csirkemell » Chilipaprikás sügér
» Chilis bab Shephard módra » Chili mexikói bab » Kelet texasi vörös chili » Chilis rák
» Chilis bab 2. » Chilli con carne » Csirke chilipaprikával » Ragacsos chilis csokitorta
» Chilis gombás pecsenye » Chilis-banános szűzérmék » Gyors chilis bab » "Light" chili con carne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.