Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pokoli csirkesült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db csirke v. 8 db csirkecomb
6 gerezd préselt fokhagyma
3 evőkanál dijoni mustár
4 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál csili v. Erős Pista
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál szójamártás
1 evőkanál fűszerkeverék (delikát v. virgin)
1 mokkáskanál őrölt rozmaring
1 kávéskanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt koriander

Sütéshez:
3 evőkanál zsír
1 db sült hús szaft kocka

Elkészítés:
A csirkét négyfelé vágjuk, a mellet és combokat sűrűn beirdaljuk.
A felsorolt fűszert kikeverjük az olívaolajjal, bevonjuk vele a csirkedarabokat, majd 1-2 napig fóliába csomagolva hűtőben pácoljuk.
Elkészítésnél a húst páccal együtt mélyebb tepsibe rakjuk és forró zsírral egyenletesen (óvatosan, fedőt magunk elé tartva) lelocsoljuk.
A sült hús szaft kockát 2 deci forró vízben feloldjuk, simára keverjük, a hús alá öntjük, fóliával letakarva 180 fokos sütőben 30 percig, eltávolítva a fóliát 15-20 perc alatt szép, ropogós pirosra sütjük.
Rizs- vagy burgonyakörettel, savanyúsággal tálaljuk.

Tanácsok:
Csak azok készítsék el, akik szeretik a csípős ételeket!


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós csirkesült » Parasztos csirkesült » Nagyidai cigánypecsenye » Tepsis fasírtgolyók
» Alföldi káposztás csülök » Natúr sült csirkemell » Gombás szarvastokány » Lecsós -csirkemáj
» Kolozsvári rakott kacsa » Fűszervajas csirkemell » Franciás csirke » Pulykamell füstölt sajttal
» Cordon bleu csirkemell » Zöldséges csirkebatyu » Tejszínes csirke/pulyka » Kati csirkemája


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.