Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pokoli csirkesült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db csirke v. 8 db csirkecomb
6 gerezd préselt fokhagyma
3 evőkanál dijoni mustár
4 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál csili v. Erős Pista
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál szójamártás
1 evőkanál fűszerkeverék (delikát v. virgin)
1 mokkáskanál őrölt rozmaring
1 kávéskanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt koriander

Sütéshez:
3 evőkanál zsír
1 db sült hús szaft kocka

Elkészítés:
A csirkét négyfelé vágjuk, a mellet és combokat sűrűn beirdaljuk.
A felsorolt fűszert kikeverjük az olívaolajjal, bevonjuk vele a csirkedarabokat, majd 1-2 napig fóliába csomagolva hűtőben pácoljuk.
Elkészítésnél a húst páccal együtt mélyebb tepsibe rakjuk és forró zsírral egyenletesen (óvatosan, fedőt magunk elé tartva) lelocsoljuk.
A sült hús szaft kockát 2 deci forró vízben feloldjuk, simára keverjük, a hús alá öntjük, fóliával letakarva 180 fokos sütőben 30 percig, eltávolítva a fóliát 15-20 perc alatt szép, ropogós pirosra sütjük.
Rizs- vagy burgonyakörettel, savanyúsággal tálaljuk.

Tanácsok:
Csak azok készítsék el, akik szeretik a csípős ételeket!


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parasztos csirkesült » Ropogós csirkesült » Gombás borjúnyelv » Kirántott csülök
» Szűzérme parasztosan » Malackák » Aszaltszilvás húsgombóc » Libamell sütőtökpürével
» Kínai illatos omlós csirke » Káposztás csülök » Spékelt nyúl » Székelykáposzta light
» Magyaróvári szelet » Citromos karaj szelet » Angi-husi » Mustáros-hagymás csirke


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.