Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos lecsó burgonyával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 zöldpaprika
4 paradicsom
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
2 csomag mirelit hasábburgonya
4 tojás


Elkészítés:
A hagymát vékony szálakra szedjük, és az olajban zsemle színűre pirítjuk. A
kicsumázott paprikákat és a meghámozott paradicsomokat karikákra vágjuk. A sült hagymára tesszük, és kevergetve zsírjára sütjük. Beletesszük a mirelit burgonyát, és fedő alatt átforrósítjuk. Amikor a burgonya már forró, koszorú alakban az edény szélére húzzuk, és a közepén maradt üres helyre ütjük a tojásokat. Az egészet megsózzuk, és lefedve néhány percig még kis lángon hagyjuk, de csak addig, míg a tojásfehérje összeáll, a sárgája pedig lágy marad. Ugyanabban az edényben tálaljuk.


A receptet beküldte: pacsirta@citromail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis lecsó (update 1) » Szalonnás-tojásos pite » Tojásos kenő » Tojásos rántott leves
» Alma, burgonyával » Lecsós-virslis "tokány" » Tojásos-padlizsános lecsó » Tejszínes, tojásos karfiol
» Debreceni baboslecsó » 1 tojásos piskóta » Tarhonyás-szalonnás lecsó » Lecsóshús
» Tojásos saláta » Hagymatokány burgonyával » Bográcsos lecsó » Lecsós, gombás rakott hús


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.