Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csabai krokett recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
10 dkg csabai kolbász,
40 dkg burgonya
2 db egész tojás,
fél tubus kolbászkrém
1 mokkáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 csapott teáskanál pirospaprika,
ízlés szerint só,
zsemlemorzsa a bundázáshoz

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és az almareszelő durva fokán nyersen lereszeljük. Összekeverjük a felvert tojással, a kolbászkrémmel, a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a bőrétől megfosztott és nagyon apróra vágott vagy ledarált füstölt kolbászt. Végül beleszórjuk a sütőport is, ezután az egészet alaposan összedolgozzuk. Nedves kézzel kis kroketteket formázunk a masszából, és zsemlemorzsában megforgatjuk. Rányomkodjuk a morzsát, és 170 fokra felhevített olajban 6-8 perc alatt szép piros-ropogósra megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük, és salátával valamint petrezselymes párolt rizzsel tálaljuk. Saláta helyett kínálhatunk mellé majonézes mártást is, ekkor hidegen tálaljuk.


A receptet beküldte: suzy1983


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májkrokett » Kelkáposzta krokett » Krokett gombás karfiolból » Karfiolkrokett
» Rántott tojáskrokett » Sajtos krokett » Parajkrokett gombával » Tojáskrokett
» Cukkini-krokett másképpen » Sonkás burgonyakrokett » Gombakrokett » Virslis hajdina krokett
» Burgonykrokett - másképpen » Sajtos - sonkás krokett » Házi krokett » Zöldséges krokett2


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.