Tutireceptek.hu fejléc

Tojás krokett recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
keményre főtt tojás
besamel (vaj+liszt+tej)

őrölt bors
petrezselyemzöld

zsemlemorzsa + nyers tojás a bundázáshoz
zsiradék a sütéshez

Elkészítés:
Személyenként 1 db tojást megfőzök, lehűtöm és megpucolom, apró kockákra vágom.
Míg fő a tojás, besamelt készítek 2 dkg vajból, 2 dkg lisztből, 2 dl tejből.
Sózom, megborsozom, beleteszem a felaprított tojást és a szintén apróra vágott petrezselymet.
Hagyom, hogy jól kihűljön.

Vagy kézzel, vagy kanál segítségével kroketteket formázok (hosszúkás rudacskákat) és előbb zsemlemorzsába, majd megsózott felvert tojásba, majd ismét morzsába forgatom.

Forró zsiradékban megsütöm.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtban sütött tojás » Rakott tojás » Tojás tálon, vesével » Tojásfelhő leves
» Tejfölben sűlt tojás » Aszpikos dekoratív tojás » Töltött tojás Emyke módra » Tojásos mézes puncs
» Kelkáposzta krokett » Tojáskrém cukkinivel » Tojás pörkölt » Diós torta tojás nélkül
» Lencse krokett » Tükörtojás pirítóson » Tojásos virsli » Meditteran tojasranotta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.