Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznye leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott magozott cseresznye, 1 doboz (3 dl) tejszín, 1 csomag puncs ízű pudingpor, cukor ízlés szerint, 5 púpozott evőkanál liszt + víz, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom, fahéj, őrölt szegfűszeg, felvert tejszín a díszítéshez

Elkészítés:
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözve forr, beleöntjük a cseresznyét. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, és gyorsan elkészítjük a habarást. Egy csészébe beleteszünk 5 púpos evőkanál lisztet, és vízzel csomómentesre keverjük. Egy szűrő segítségével beleszűrjük a levesbe, és jól elkeverjük. A pudingport kevés hideg vízzel elkeverjük, és szintén a leveshez adjuk, majd hagyjuk, hogy rottyanjon egyet az egész. Belekarikázzuk a citromot, és a levest hűtőfürdőbe tesszük. Amikor már kicsit kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt, majd megkóstoljuk, és ha esetleg savanyú, cukorral édesítjük. Hidegen, felvert tejszínhabbal tálaljuk.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birsalmaleves mazsolával » Osztrák burgonyaleves » Zalai ürüleves » Sárgarépa krémleves
» Paradicsomos marhahúsleves » Leves reszelt zöldségekből » Aranyló tyúkhúsleves » Francia tojásleves
» Sajtos karalábéleves » Korhelyleves egyszerűen » Póréhagyma levesem » Minestrone leves
» Hideg őszi zöldségleves » Padlizsánkrémleves májjal » Hideg kapros uborkaleves » Málnakrémleves hidegen


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.