Tutireceptek.hu fejléc

Gombás aprólékleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db csirke apróléka,(szárny, nyak, far-hát,láb)
10 dkg gomba,
vöröshagyma,
zöldségek,(sárgarépa, fehérrépa, karalábé,zeller)
pirospaprika,
petrezselyem,
1/2 szerecsendió(legjobb a frissen reszelt, de használhatunk őröltet is)
1 mokkáskanál őrölt kömény és majoranna,
tejföl

Elkészítés:
Az aprólékot sós vízben puhára fõzzük, közben zsíron üvegesre pirítunk vöröshagymát és a gomba, valamint zöldségek hozzáadása után kevés vízben az egészet megpároljuk. Ha puha, akkor megszórjuk pirospaprikával, apróra vágott petrezselyemzölddel és ráöntjük a puhára párolt aprólékot. Megszórjuk a köménnyel, majorannával és szerecsendióval, és főzzük még 15-20 percet. Tálaláskor a tányérba 1-1 kanál tejfölre szedjük a levest.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás kínai kel » Gombás-hagymás-húsmuffin » Húsos-gombás cserépedény » Gombás bab
» Gombás tengeri hal » Gombás töltött csirke » Tejszínes-gombás szósz » Gombás rakott borda
» Gombás cukkinileves » Csirkés-gombás palacsinta » Gombás, sonkás omlett » Gombás tepsis burgonya
» Tepsis gombás marhahús » Hamburgi gombasaláta » Tejszínes gombaszószom » Gombás halpaprikás


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.