Tutireceptek.hu fejléc

Májas csirkeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csirke csontja (vagy 50 dkg csirkeláb, esetleg csirkenyak stb.), 2 csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg cérnametélt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál pirospaprika.

Elkészítés:
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig fõzöm, majd leszûröm. Közben a csirkemájat és a füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom. A szalonna zsírját kiolvasztom, a pörcöt leszûröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron a májcsíkokat hirtelen, erõs lángon lepirítom, majd a már átszûrt levesbe teszem, és hozzáadom a cérnametéltet, fûszerezem sóval, törött borssal, pirospaprikával, majoránnával, apróra vágott petrezselyemzölddel. Takaréklángon addig forralom, amíg a tészta megfõ. A kész leves tetejére szórom a szalonnapörcöt.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májas rizs » Thaiföldi csirkeleves » Sajtos májas csirkemell » Házi májas
» Fokhagymás csirkeleves » Libamájas saláta » Tárkonyos csirkeleves » Májas töltött zsemle
» Marokkói csirkeleves » Libamájas szendvicskrém » Tojásos kenőmájas » Karfiolos csirkeleves
» Májas rántotta » Rántott kenőmájas » Májas kelbimbó tepsiben » Májas nokedli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.