Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májas csirkeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csirke csontja (vagy 50 dkg csirkeláb, esetleg csirkenyak stb.), 2 csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg cérnametélt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál pirospaprika.

Elkészítés:
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig fõzöm, majd leszûröm. Közben a csirkemájat és a füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom. A szalonna zsírját kiolvasztom, a pörcöt leszûröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron a májcsíkokat hirtelen, erõs lángon lepirítom, majd a már átszûrt levesbe teszem, és hozzáadom a cérnametéltet, fûszerezem sóval, törött borssal, pirospaprikával, majoránnával, apróra vágott petrezselyemzölddel. Takaréklángon addig forralom, amíg a tészta megfõ. A kész leves tetejére szórom a szalonnapörcöt.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájas pástétom » Csirkemájas tál » Csirkemájas csirkeszárny » Töltött májas tojások
» Csirkemájas tarisznya » Májas rizottó » Csirkemájas tarja. » Orosz csirkeleves
» Csirkemájas zöldborsós hús » Májas tócsni » Májas húsgolyó » Rántott kenőmájas
» Májas makarónikocka » Csirkeleves indiai módon » Mustáros májaskrém » Almás csirkeleves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.