Tutireceptek.hu fejléc

Csikós-tokány1 recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60-80 deka sertéslapocka,
15-20 deka vöröshagyma,
1 evõkanálnyi piros paprika,
1 deci paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
só,
4-5 zöldpaprika,
étolaj,
2 deci tejföl,
1 evõkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem.

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra és késhátnyi vastagra vágott húsmetéltet s kissé lepörköljük. Aztán megsózzuk, paradicsommal és 2 deci vízzel feleresztjük és fedõ alatt pároljuk. Hozzátesszük még a szétnyomott gerezd fokhagymát is.
Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a finom metéltre vágott zöldpaprikát, a 2 deci tejfölt és 1 evõkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselymet. Ezzel aztán puhára pároljuk.
Galuskával vagy burgonyával tálaljuk

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: stechner


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tokaji csirkemell » Hirtelen csülök mikróban » Isztriai sertéskaraj » Naranccsal sült csirkecomb
» Bécsi csirke nagyon finoman » Kolozsvári rakott kacsa » Erdélyi rablóhús puliszkával » Krakkói kacsa
» Gőzölgő malacsült » Csípős sült csirke » Egzotikus pulykatekercsek » Polip olívaolajban sütve
» Tésztában sült csülök » Pulykamell magos bundában » Currycsirke spenóttal » Magyaróvári borjúborda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.