Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csikós-tokány1 recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60-80 deka sertéslapocka,
15-20 deka vöröshagyma,
1 evõkanálnyi piros paprika,
1 deci paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
só,
4-5 zöldpaprika,
étolaj,
2 deci tejföl,
1 evõkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem.

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra és késhátnyi vastagra vágott húsmetéltet s kissé lepörköljük. Aztán megsózzuk, paradicsommal és 2 deci vízzel feleresztjük és fedõ alatt pároljuk. Hozzátesszük még a szétnyomott gerezd fokhagymát is.
Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a finom metéltre vágott zöldpaprikát, a 2 deci tejfölt és 1 evõkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselymet. Ezzel aztán puhára pároljuk.
Galuskával vagy burgonyával tálaljuk

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: stechner


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brassói aprópecsenye baconnal » Karfiol hústakaró alatt » Grillezett csirke fajitas » Illatos omlós csirkemell
» Rántott sertéskaraj olaszosan » Bélszínroló » Fokhagymás pulykaragu » Mexicói csirkecomb
» Pulykaburger » Uborkás tüdő zsemlegombóccal » Mustáros sertés szelet » Mézes narancsos báránycsíkok
» Sertéskaraj Erdészné módra 1. » Lecsós csülök » Aszaltszilvás húsgombóc » Konyakos kacsasült


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.