Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Oldalaskorona recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:

1 kg, 15 cm széles sertésoldalas-darab
flekkenfűszer
40 dkg-os bébirépakonzerv
40 dkg-os zöldborsókonzerv
4 dkg vaj

csipetnyi cukor
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A húst megmossuk, flekkenfűszerrel bedörzsöljük, és korona alakúra hajtjuk össze. Ahol a hús egymásra hajlik, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, esetleg zsineggel át is köthetjük. A húskoronát élére állítjuk, és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. (Készíthetjük kuktában is, ilyenkor az edény aljára másfél deci vizet öntünk, a betétet belefektetjük, és a koronát erre ültetve, az edényt lezárva, a jelzéstől számítva 40-45 percig a tűzön hagyjuk.) A megpuhult oldalast tűzálló tálra ültetjük, kevés pecsenyelét öntünk alá, és 250 fokos sütőbe tolva ropogósra sütjük. Ha a sütőn van grillprogram, azzal is megpiríthatjuk. Mialatt a hús sül, a kétféle zöldségkonzervet leszűrjük, és vajon átforgatva kissé megsózzuk, leheletnyit megcukrozzuk. Aki szereti, még egy csokor összevagdalt petrezselyemmel is ízesítheti. Tálalás előtt a forró zöldfélét a korona közepére halmozzuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bárányrakottas » Tepsis libacomb tormásan » Brassói aprópecsenye baconnal » Brokkolis csirkemell #
» Diétás fasirozott » Citromos-borsos mázas csirke » Tavaszi húsos zöldségkuglóf » Kínai töltött kacsa
» Csíki kakas » Köröm pörkölt » Májaskrémmel töltött paprika » Paradicsomos báránysült
» Joghurtban párolt csirkemell » Sajtos batyus csirke » Szőlős kacsa » Tejfeles gombás húsi


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.