Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Oldalaskorona recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:

1 kg, 15 cm széles sertésoldalas-darab
flekkenfűszer
40 dkg-os bébirépakonzerv
40 dkg-os zöldborsókonzerv
4 dkg vaj

csipetnyi cukor
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A húst megmossuk, flekkenfűszerrel bedörzsöljük, és korona alakúra hajtjuk össze. Ahol a hús egymásra hajlik, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, esetleg zsineggel át is köthetjük. A húskoronát élére állítjuk, és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. (Készíthetjük kuktában is, ilyenkor az edény aljára másfél deci vizet öntünk, a betétet belefektetjük, és a koronát erre ültetve, az edényt lezárva, a jelzéstől számítva 40-45 percig a tűzön hagyjuk.) A megpuhult oldalast tűzálló tálra ültetjük, kevés pecsenyelét öntünk alá, és 250 fokos sütőbe tolva ropogósra sütjük. Ha a sütőn van grillprogram, azzal is megpiríthatjuk. Mialatt a hús sül, a kétféle zöldségkonzervet leszűrjük, és vajon átforgatva kissé megsózzuk, leheletnyit megcukrozzuk. Aki szereti, még egy csokor összevagdalt petrezselyemmel is ízesítheti. Tálalás előtt a forró zöldfélét a korona közepére halmozzuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis vadas csirkemell » Lecsós karaj » Erdélyi aprópecsenye » Tejfölös pulykacsíkok
» "Légy kreatív!" húsos batyu » Madra töltött káposztája » Galyasági csirkemell sütve. » Gyümölcsös fasírt
» Mustáros, mézes csirkecomb » Datolyás-kesudiós csirkecomb » Joghurtos pácban érlelt karaj » Burgonyán sült fasírt
» Kukoricás csirkemellcsik » Szecsimi » Rakott krumpli Mesi módra » Lusta Manci sajtos-tejfölöse


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.