Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirke korma recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Étolaj
2 fej hagyma
Kesudiószószosz
víz
kb 200 gramm csirkemell
csemegepaprika
1 tk garam masala
koriander

kurkuma
kókuszreszelék
Habtejszín

Elkészítés:
Egy edényben 4-5 cl étolajon megpirítunk 2 apróra felvágott fej hagymát.

Hozzáteszünk 4-5 cl kesudió szószt (az elkészítését lásd a Tippeknél)

Felöntjük vízzel, majd hozzátesszük a kockákra vágott csirkemellet.

Hozzáteszünk ½ tk csemegepaprikát.

Hozzáadunk 1 tk Garam Masalát, ½ tk őrölt koriandert, csipet sót, kurkumát, majd puhára főzzük fedő alatt kis lángon a csirkét.

Kókuszreszeléket adunk hozzá.

A végén 1,5 dl habtejszínt teszünk bele.

Kész, lehet tálalni!



Tipp:
A kesudió szósz alkotóelemeit először megfőzzük (Kb. egy órán keresztül), majd össeturmixoljuk.

3-4 cl étolaj
szegfűszeg
kardamom (zöld)
fahéj
kardamom (barna)
kb 1 kg hagyma
4-5 paradicsom
10-15 gerezd fokhagyma
5 dkg kesudió (nem sós!)
víz



A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájas Palacsinta » Csirkemáj sült hagymával » Tojásos-kapros csirkemell » Sajtos csirkemell gombával
» Xenia csirkés makarónia » Toledói csirke » Csirke római tálban » Borsos csirke sütőben
» Csirkemájas csirketokány » Tejszínes, kapros csirke » Görögös csirkemell » Currys csirkemell
» Csirkemájas pástétom » Gombás töltött csirke » Jászsági csirkemáj » Banános csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.