Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecombok juhtúrós almaágyon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4-6 csirke alsó- vagy felsőcomb
2-4 alma
4-6 evőkanál juhtúró

bors
és/vagy ízlés szerint sült csirke fűszerkeverék

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a csirkecombokat befűszerezem és félreteszem, amíg elkészítem az almaágyat.

Az almákat megmosom, és keresztben félbevágom. Ezután egy kisebb kés hegyével (vagy egy kanállal) kivájom az almafelek magházát maradéktalanul. Az almákat egy nagyobb jénai vagy egy kisebb tepsi aljára fektetem, és a vájatokba beleadagolom a juhtúrót, végül megszórom frissen őrölt borssal az egészet. Ráültetem a csirkecombokat, és lefedem alufóliával az edényt.

180-200 fokon sütöm így 30-40 percen át - vagy amíg a csirke megpuhul. Utána leszedem a fóliát, és visszadugom a sütőbe még 15-20 percre, hogy a combok kicsit megpiruljanak, és az almák leve elfőhessen. Salátával vagy krumplipürével tálalom.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás juhtúrós krumpli » Juhtúrós újkrumpli » Juhtúrós paradicsomsaláta » Juhtúrós lasagne
» Az én juhtúrós pizzám » Spenotos, juhturos pie » Juhtúrós rakott csirke » Kapros, juhtúrós galuska
» Csirkecombok hagymaágyon » Juhtúrós töltött krumpli » Juhtúrós rakott brokkoli » Juhtúrós puliszka
» Juhtúrós padlizsántekercs » Almás csirkecombok » Tejfölös csirkecombok » Görög csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.