Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hortobágyi pásztorhús recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3 kg borjúhús,
0.5 kg füstölt szalonna,
3-4 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 db erős zöldpaprika,
3 db paradicsom,
15 dkg pirospaprikapor (édes),
1 csipet köménymag (fűszer) (egész),
1 kávéskanál feketebors (őrölt),
1 kg burgonya,
30 dkg tarhonya,
só,
3 db babérlevél (egész).

Elkészítés:
Vágd apróra a szalonnát.
Tedd a szalonnát a bográcsba és lassú tűznél süsd zsírjára.
Vágd kockákra a vöröshagymát és süsd a szalonnán aranysárgára.
Aprítsd fel a fokhagymát, karikázd fel a zöldpaprikát, vágd cikkekre a paradicsomot.
Add a hagymához a zöldségeket és a fokhagymát.
Vágd a húst 1,5x1,5 cm-es kockákra.
Add a húst a hagymás zöldségekhez.
Lassú tűzön puhítsd.
Főzd félpuhára a tarhonyát egy másik edényben.
Vágd a burgonyát karikákra.
Add a majdnem puha húshoz a tarhonyát és a burgonyát.
Főzd össze.

Tanácsok:
Forrón tálald, kínálj mellé friss házikenyeret.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hortobágyi hús » Hortobágyi palacsinta » Hortobágyi aprópecsenye » Hortobágyi töltöttpaprika
» Hortobágyi rakott tészta » Hortobágyi betyárleves » Alföldi pásztorhús » Hortobágyi húsos gombóc
» Hortobágyi palacsintám » Göngyölt sertéskaraj » Sonkával töltött batyu » Töltött sonka
» Rakott Karfiol Sonkával » SUBA (orosz hidegtál) » Epres gyümölcskása » Chillis bab


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.