Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemájjal töltött csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5-6 db csirkecomb
3-4 gerezd fokhagyma
20 dkg csirkemáj
olaj vagy zsír
majoránna


Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és leitatjuk róla a vizet.
Jól bedörzsöljük az összetört fokhagymával, megsózzuk.
A csirkemájat szétszedjük és megtisztítjuk, megmossuk.
A májat is bedörzsöljük fokhagymával és megszórjuk majoránnával, picikét be is sózhatjuk.
A csirkecombok bőrét fellazítjuk és alácsúsztatjuk a máj darabokat.
A tepsit kikenjük olajjal vagy zsírral, és a combokat is.
Ha az összes combot elhelyeztük a tepsiben, alufóliával letakarjuk.
Jó szorosan zárjuk le az alufóliával, hogy a sütéskor keletkezett pára/gőz maradjon a fólia alatt, és jól puhítsa meg a combokat.
fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Kb. 30-40 perc után eltávolítjuk a fóliát amennyiben puhának találjuk. Sülés közben többször is megemelhetjük a fóliát és megnézhetjük, ha előbb puhának találjuk, akkor előbb is levehetjük róla a fóliát.
Ha megpuhult a csirkecombunk visszatesszük a sütőbe, és kb. 10 percig hagyjuk, hogy pirosra, ropogósra süljön.
Kukoricás rizi-bizivel és uborkasalátával tálaltam.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval töltött szilva » Töltött cukkini paleósan » Tepsis töltött ponty » Hideg töltött saláta
» Töltött pizza. » Töltött sült krumpli » Töltött karfiol » Ananászos csirkecomb
» Töltött zsemle - 2 » Töltött-sült burgonya » Töltött karalábé (Update1) » Töltött narancs
» Joghurtos csirkecomb » Sajttal töltött körte » Erdélyi töltött káposzta » Töltött burgonyák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.