Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell cseresznyeszószban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
500 g csirkemell (szeletekre vágva)
150 g vaj (olvasztott)
1 teáskanál paprikakrém
25 ml brandy
csipetnyi só, bors
a szószhoz:
1 üveg cseresznyebefőtt (magozott)
2 evőkanál burgundi bor
2 evőkanál kristálycukor
1,5 teáskanál kukoricaliszt
csipetnyi só

Elkészítés:
Előkészítés:

A befőttet szűrd le, a levét öntsd egy fazékba. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Elkészítés:

A befőtt levét keverd össze a kukoricaliszttel, borral, cukorral és sóval. Keverd össze alaposan, és forrald fel. Főzd, amíg a szósz besűrűsödik, majd öntsd hozzá a cseresznyét, és vedd le a tűzről.
Az olvasztott vajat keverd össze a sóval, borssal és paprikakrémmel. A fűszeres vajjal kend be a húsokat. Egy tűzálló tálba sorakoztasd egymás mellé a húsokat, öntsd rá a maradék fűszeres vajat, és kb. 20-25 perc alatt, süsd készre. Félidőben forgasd meg egyszer a húsokat.
Mikor kész, egy tűzálló tálra sorakoztasd a húsokat, öntsd rá a cseresznyeszószt, locsold meg brandyval, majd gyújtsd meg. A varázslatos hatás garantált egy szerelmes este kezdetéhez.

Tanácsok:
forrás:kulináris világ


A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült rakott csirkemell » Kapros juhtúrós csirkemell » Mediterrán csirkemell » Zöldséges csirkemell
» Sörös csirkemell » Nyári tepsis csirkemell » Fokhagymás csirkemell » Korpás csirkemell
» Krémsajtos csirkemell » Legegyszerűbb csirkemell » Anyák napi csirkemell » Sajtos rakott csirkemell
» Csirkemell vagdalt » Epres csirkemell rolád » Hagymás csirkemell » Fűszeres csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.