Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell füstölt tarjával és almával recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Csirkemell füstölt tarjával és almával
Hozzávalók:
• 50 dkg csirkemellfilé
• 2-3 db alma
• 20 dkg füstölt tarja (vagy karaj, sonka)
• 20 dkg füstölt sajt (finom akár trappistával is)
• só
• bors

Elkészítés:
Elkészítés: A csirkemelleket vékony szeletekre vágom, ugyanezt teszem a füstölt tarjával is. A tarját megpirítom, közben a csirkemelleket kicsit megsózom, borsozom (de ne sózzuk túl, mert a tarja meg a füstölt sajt is sós). Majd a szépen megpirult tarja szeleteket kiszedem egy tányérra, és a megmaradt zsiradékban megpirítom a melleket. Ha szükséges, felöntöm kevés olívaolajjal. Érdemes teflon serpenyőben készíteni, mert nem ég oda, és szépen megpirulnak a hússzeletek benne. Eközben megpucolom az almákat, felvágom vékony szeletkékre, a sajtot pedig lereszelem. Amint elkészült a hús, egy sütőtálat kikenek olívaolajjal, beleteszem a csirkemelleket, majd az almaszeleteket, erre a tarjaszeletek kerülnek, végezetül megszórom a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben (180-200 fok) kb. 15 percet sütöm, hogy az ízek összeolvadjanak, és a sajt szépen rásüljön a tetejére.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Saláta füstölt ízekkel » Csirkemell a' la pannónia » Sajtos rántott csirkemell » Csirkemell Mérő módra
» Mustáros csirkemell » Füstölt sajtos leves » Füstölt sajtos muffin » Csodás csirkemell :)
» Legfinomabb csirkemell » Pogácsa füstölt sajttal » Debreceni csirkemell » Csirkemell sonka másként
» Borzas csirkemell 2 » Erzsi csirkemelle » Ördögi csirkemell » Rakott csirkemell gazdagon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.